Factoren die het aankoopproces voor diamant beïnvloeden

De aankoop van diamanten is voor sommige mensen een echte nachtmerrie. Vooral voor hen die niet vertrouwd zijn met dit schaars mineraal. De zeldzaamheid van deze ruwe steen heeft geleid tot de productie van synthetisch diamant, dat vrijwel dezelfde kenmerken vertoont als origineel diamant. Dit maakt de aankoop van diamanten en diamantjuwelen nog ingewikkelder aangezien mensen vaak het verschil tussen origineel en synthetisch diamant niet kunnen zien.

Bovendien is er een verschil in kwaliteit en kleur bij diamanten die afkomstig zijn van verschillende regio’s. In een notendop: de helderheid, kleur, slijpsel en karaat van de diamant kunnen een invloed hebben op uw beslissing bij de aankoop van diamanten juwelen.

Tips voor het kopen van diamanten

Bij Ja-Diam hebben we volgende tips die u kunt volgen bij het kopen van diamanten:

  • Ga op zoek naar een authentieke handelaar voor de aankoop van uw diamant. Pas op voor nep diamantairs die geïnteresseerd zijn in korte termijnwinsten door de verkoop van edelstenen.
  • Zorg ervoor dat de handelaar over referenties beschikt voor de verkoop van hoge kwaliteitsdiamant en goed ingeburgerd is, hetzij online of offline.
  • Het allerbelangrijkste : een goede handelaar zal zijn klanten altijd informeren over de 4 C’svan een diamant tijdens het aankoopproces.
  • Zorg dat je een erkend certificaat krijgt, dus alleen GIA, HRD of IGI

Ja-Diam is een gerenommeerd diamantbedrijf, dat haar diensten aanbiedt aan klanten in heel de wereld. Wij bieden onze klanten een verzekerde levering aan huis bij de aankoop van diamanten. Als u geïnteresseerd bent om diamanten te kopen of verkopen, aarzel dan niet om uw Antwerpse groothandelaar in diamanten juwelen te contacteren.