Diamanten zijn één van de meest exclusieve mineralen die we in de grond aantreffen. De  evaluatie van diamant is niet voor iedereen weggelegd omdat de verschillende kwaliteitsaspecten van de diamant zo ingewikkeld kunnen zijn.

Diamanten die gewonnen worden uit verschillende bronnen vertonen enigszins onderlinge verschillen en de kwaliteit kan eveneens variëren afhankelijk van de fysieke structuur, zoals de vorm, het slijpsel, enz.

De 4 C’s van diamant evaluatie

De 4c ’s verwijzen naar de vier belangrijkste aspecten die bepalend zijn voor de kwaliteit van een diamant.

Het zijn:

Het is van cruciaal belang de juiste evaluatieprocedure te volgen om de perfecte diamant te kunnen identificeren! Of het nu gaat over een juweel of een losse diamant, bij Ja-Diam beginnen wij met een onderzoek naar het slijpsel van de diamant. Een goed slijpsel kan de diamant namelijk een maximale schittering geven en de waarde ervan dus verhogen.

Verder wordt de diamant beoordeeld op zijn zuiverheid en ook wordt er onderzocht of er krassen of beschadigingen zijn. De volgende factor die de evaluatie van een diamant beïnvloedt, is de kleur. In de meeste gevallen is dit de gemakkelijkste factor. Het is bekend dat hoe minder kleuren een diamant vertoont, hoe meer zijn waarde stijgt. Ten slotte maken al deze factoren, samen met het gewicht van de diamant, het diamant evaluatieproces volledig. De karaat van een diamant staat voor het gewicht van de steen en elke karaat is onderverdeeld in 100 punten. Een diamant van 60 punten heeft dus een gewicht van 0,60 karaat.

Contacteer ons als u meer wil weten over onze procedure voor diamant taxatie en wat die voor u concreet inhoudt.

Laat uw diamanten in Antwerpen taxeren

Nu kunt u ook terecht bij een erkende beoordelingsinstantie voor diamant in Antwerpen. Ja-Diam, een gerenommeerd bedrijf op het vlak van diamanten juwelenevaluatie, biedt u een professionele diamantevaluatie.

Bij Ja-Diam volgen wij de 4 c’s bij het evalueren van diamanten. Als u van plan bent uw diamanten ringen, juwelen, armbanden of halskettingen te verkopen, doe dan een beroep op de gediplomeerde experten van Ja-Diam.

Contacteer ons of stuur een e-mail naar jadiam@skynet.be voor een vrijblijvende afspraak.